Ruhacímkék

RUHACÍMKÉK AZ ÖTLETTŐL AZOK FELHELYEZÉSÉIG

A ruházati termékeknek nemcsak kötelezően szerves része a ruhacímke, hanem kifejezi az adott termék és az azt elkészítő cég minőségét és arculatát is. Ahhoz, hogy egy ruhacímke megfeleljen a törvényi előírásoknak és a megrendelő cégnek, gondos tervezés, a megfelelő minőségű alapanyagok kiválasztása és a helyes felhelyezésük is alapvetően szükséges.

RUHACÍMKÉK AZ ÖTLETTŐL AZOK FELHELYEZÉSÉIG - ruhacimke kepek 1

Amennyiben ruházati termékünk számára keressük a legjobban ráillő ruhacímkét, annak külső megjelenésének kitalálásához két út kínálkozik, vagy mi magunk tervezzük meg saját ötleteink alapján a címkét, és azt visszük el egy ruhacímke készítős céghez, vagy külső segítséget veszünk igénybe, például egy olyan ruhacímke készítő vállalkozás személyében, amely nagy tapasztalattal rendelkezik e téren.

 

Ruhacímke szabályai

A második út már csak azért is jobb megoldás, mert a külalak megtervezésén kívül több fontos szempontnak is meg kell felelnie egy adott ruhacímkének, elsőként is a Fogyasztóvédelmi Törvényekben minden egyes szabályának kell megfelelnie, a használati utasítások és Vásárlási tájékoztatók tekintetében, és ezekről a feltételekről sokkal nagyobb ismeretekkel bír egy ruhacímkék előállításával foglalkozó vállalkozás, mint mi magunk. Az ilyen jellegű cégek a számítógépes grafikai tervezés terén is megfelelő tapasztalattal bírnak, ami már a gyártás elindításhoz is fontos lehet, de a ruhacímkék megtervezése is így hajtható végre a legrugalmasabban.

Ártényezők

Az, hogy egy megrendelés milyen áron lesz elérhető, több tényező függvénye. Természetesen függ a felhasználásra kerülő anyagok árától, a ruhacímkék méretétől, hány különböző szín kerül a címkékre, és a kivitelezés milyensége is fontos tényező. Az ár nagyságát nagymértékben csökkenti a minél nagyobb megrendelési darabszám. Vannak olyan ruhacímkék, amelyek esetében nincs meghatározva minimális megrendelési darabszám, és főként a minőségibb címkéknél fordul elő ennek az ellenkezője.
A ruhacímkéket fel is kell helyezni a ruhaipari termékekre, ennek végrehajtásához vagy szálbelövő pisztolyra lesz szükségünk, vagy a címkék felvarrását végző magas minőségű gépekre.

Felhelyezése

Amennyiben ezekkel az eszközökkel nem rendelkezünk, ugyancsak a ruhacímke készítő cég segítségét érdemes kérnünk, szakértelmüket igénybe véve biztosan megtaláljuk a legegyszerűbben kezelhető, jó minőségű és hosszú élettartamú szálbelövőket, az ár/érték arányban legjobb minőségű belövő szálakkal egyetemben.