Reklámtáska

PAPÍRTÁSKA A MOZGÓ MARKETING ESZKÖZÖK LEGJOBB PÉLDÁJA

A ma forgalomban lévő papírtáskák több előnye közül az egyik legfontosabb a cégek, vállalkozások számára a rendkívül jól kiaknázható marketing célokra való felhasználhatóságuk.

Nem is olyan rég hazánkban a papírtáska még meglehetősen ritkaságnak számított, de széleskörű elterjedése óta nagyon sokan megszerették, egyre többen használják egyrészt praktikus volta miatt, másrészt a környezetbarát anyagból való készítése okán is divatos terméknek számít a felhasználók körében.

Ráadásul a rajtuk elhelyezett reklámok nemhogy taszító hatást nem váltanak ki, hanem még szeretik is azokat.

Papírtáska mint marketing eszköz

A nyomtatott papírtáskák rendkívül gazdaságos, és ehhez képest mégis nagy marketing hatékonysággal rendelkező eszközök. Számtalan célra fel lehet használni, céges ajándékok adhatók át vele, bármilyen reklám, vagy népszerűsítő rendezvény elmaradhatatlan kelléke, de bármilyen szolgáltatásokkal foglalkozó, termékeket forgalmazó cég, vagy vállalkozás leggyorsabban megtérülő reklám beruházása lehet, ha minden ügyfele, vásárlója részére ajándékoz egy saját emblémával ellátott papírtáskát.

Mivel éri el a papírtáska ezeket a pozitív hatásokat?

Egyrészt az előállítási költségek nagyon alacsonyak, a cégnek lényegében a reklámmal kapcsolatban csak ezeket a költségeket kell megfizetnie, hiszen a reklámtevékenység elvégzését már az ügyfelek, vásárlók végzik el, miközben mindenhová magukkal viszik az ajándékba ingyenesen kapott reklám táskákat.

A szintén gazdaságosnak mondható szórólapokkal szemben, amelyek túlnyomó része alapból a kukákban köt ki, a papírtáskákat szívesen hordják magukkal a használóik, és minél jobb minőségűek, annál hosszabb ideig.

 

Szalagfüles papírtáska

A legnépszerűbb és legnagyobb számban gyártott pappírtáskák egyike a szalagfüles papírtáska. Ennek a típusú papírtáskának a szalagfüle szinte minden esetben ugyanabból az anyagból készül, mint a papírtáska tulajdonképpeni alapanyaga, a megfelelő teherbírás érdekében természetesen több rétegű hajtással készítik el.

Minden szalagfüles papírtáska alapanyaga újrahasznosított, környezetbarát papír, tehát a legyártásához egyetlen egy fát sem kellett kivágni. A két legismertebb alapszín a natúr barna és a fehér, ezeknek a felületére lehet más színeket nyomtatni.

A papír alapú szatyrok, táskák közül a szalagfüles papírtáska aránylag könnyű alapanyagból készül, a minőség ettől független tökéletesen elfogadható, és a papírtáska ára alacsonyan tartható. A szalagfüles papírtáskákat igény szerint lehet színre nyomtatni, és feliratozással, vagy emblémával ellátni. Mindegyik nyomtatási eljárás elvégezhető csak az egyik oldalon, de akár mindkét oldalon is.

A szalagfüles papírtáskákat leggyakrabban szinte bármilyen célú kereskedelemmel foglalkozó cég előszeretettel használja, legyen az ruházati termékekkel, ékszerekkel, vagy akár élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozás. De remekül alkalmazható céges ajándékok átadásakor, vagy promóciós célú termékek esetében is.

szalagfüles papírtáska egyre nagyobb népszerűségnek örvend a reklámtáska felhasználók között. Ezt annak is köszönheti, hogy egyre igényesebb minőségben kerül forgalomba, elegáns hatást kelt és ráadásul környezetbarát anyagból készül.

Sodrottfüles papírtáska

Más papírtáskához hasonlóan a sodrottfüles papírtáskák iránti igény is napról napra növekvő tendenciát mutat, ami több tényező eredménye. A táska a megrendelők számára meglehetősen olcsó, és ha ki szeretnék használni a papírtáskákkal elérhető reklámhatást, akkor emblémákkal, feliratokkal látják el ezeket, majd pedig ingyen bocsátják ügyfeleik és vásárlóik részére. Az ingyenes táskák az elegáns kivitel mellett ráadásul környezetebarát anyagból készülnek, ami korunk környezettudatosabb volta miatt nagyon népszerű termékké teszi.

A sodrottfüles papírtáskák általában erősebbek más papírtáskákhoz mérten, a kellemetlenebb időjárási helyzetekben is jobban teljesítenek, beleértve az esőt és a havazást is. A teherbírás növekedését egyértelműen a sodrottfülnek köszönhető, az erősebb fülhöz természetesen erősebb táska illeszthető.

A sodrottfül elkészítéskor egy belül lévő papírmag köré külső, igény szerint esztétikusan színezhető papírréteget csavarnak. A füleket gépekkel készítik, majd a beragasztást is azzal oldják meg. Az sodrottfüles papírtáska az alapszínek tekintetében szintén barna vagy fehér lehet, de többféle színnel meg lehet nyomatni igény szerint, a szitanyomással elkészített papírtáskák kis mennyiségtől is megrendelhetőek.

Egyedi gyártást főként igényesebb grafikák felvitele, a teljes felület nyomtatásakor érdemes kérni, de egy nagyobb darabszám megrendelése esetén válik csak gazdaságossá.

Zsinórfüles papírtáska

A fentebb említett szalag- és sodrottfüles papírtáskák nyomtatási eljárásaitól különbözik a zsinórfüles papírtáskák elkészítése. A sodorttfüles papírtáskák esetében sokkal több az emberi kézi munka, már csak ezért is az exkluzívabb kivitelű, drágább papírtáskák közé sorolhatjuk ezeket.

Ezeket a papírtáskákat már lényegesen kisebb darabszámok esetében is meg lehet rendelni, a kivitel nagyon tartósnak mondható, a zsinórfül teljes terhelés esetében sem szakad el. Mivel ofszet nyomtatással készül, rendkívül tetszetős, és már a nagyon széles választékban felhasznált anyagok is biztosítják zsinórfüles papírtáskák egyediségét, amit ezen termékek megrendelői sok esetben keresnek.

A zsinórfül alapanyaga főként pamutzsinór, a színét érdemes vagy a táska lapszínével megegyezően, vagy ahhoz illően kiválasztani. A fülek hossza szabadon választható, tehát könnyen a megrendelő igényihez igazítható. A színezés megoldható ofszet nyomtatással, és kézi szitázással is. A zsinórfüles papírtáskák jobb minőségű és vastagabb papírból készülnek, ami lehet műnyomó papír és karton is. A táska felülete lényegében minden esetben fényes vagy matt felületi fóliázást kap, a nyomat minősége hosszabb ideig csak így őrizhető meg, de ezzel növekszik a papírtáska szakítószilárdsága és egyben tartóssága is.

Italtasak, italos táska

A legegyszerűbb natúr barna, vagy natúr fehér sodrottfüles italos tasakoktól a különböző színezésekkel ellátottakon keresztül az emblémázott exkluzívabb kivitelű italtasakokig sokféle termék közül lehetséges a választás. A natúr és színes italtasakok árai között minimális csak a különbség, az emblémázott sodrottfüles italtasak már kis mennyiségtől is rendelhető, az emblémák akár több színnel is felvihetők a tasakokra. A zsinórfüles italos táskák már egy exkluzívabb kivitelt képviselnek, áruk is némiképp magasabb, de még könnyen megfizethető.

A zsinórfüles kivitelek is választhatóak a natúr színektől az egyedi emblémákkal ellátott változatokig. Ezek az egyedi grafikákkal és emblémákkal ellátott papírtáskák nagyon elegáns és ízléses ajándéknak számítanak, ehhez mérten az áruk olcsónak mondható, főként ha a reklám hatását sem felejtjük el.

Ha a megrendelő akár az elegánsabb hatás kiváltása érdekében, akár a szakítószilárdság és tartósság miatt kéri, az italos táskák külső felülete fényes vagy matt védőfóliával látható el.

Az exkluzív hatás még tovább növelhető

  • aranyozással,
  • dombornyomással és
  • UV formalakkozással is.

Egyéb információk a papírtáskákról melyet érdemes tudni

  • A papírtáskák megrendelésének és elkészítésnek első lépése mindig a megrendelő kívánságainak felmérésével kezdődik, meg kell állapodni a méretekről, az alapanyagok vastagságáról, minőségéről, és ahhoz mérten kell megválasztani a gyártás technológiáját, hogy milyen alkalmazási területen lesz használva a papírtáska. A megrendelőnek ilyenkor kell döntenie arról is, hogy ha szeretné, akkor milyen extra felületkezelésekkel kési az adott terméket. A táskák fülének minőségével nemcsak a teherbírás és tartósság dől el, hanem az elegancia foka is.
  • A második lépésben kerül megtervezésre a papírtáska, főként az esetlegesen rákerülő emblémákat és grafikákat kell ez esetben alaposan elkészíteni. Ezeket a grafikákat saját maga is megtervezheti a megrendelő, kérheti ezzel foglalkozó külső cég segítségét, de ezen feladat megoldáshoz tökéletesen fel van készülve a papírtáskák legyártását végző vállalkozás is.
  • Ha mindez kész, elkészül a próbanyomat, amivel ha az ügyfél teljes mértékben elégedett, akkor megkezdődhet a tulajdonképpeni gyártás.
  • A gyártás első lépése a méretre vágáson kívül az esetleges nyomtatás, melynek során állandóan ellenőrizni kell a színek helyességét.
  • A színek felvétele után, ha a megrendelő felületnemesítést is kért, akkor ezeket a munkákat végzik el. Sokan rendelik meg a felület lakkozását, vagy védőfóliával való bevonását, ami az alapanyagon kívül a rajta szereplő nyomatot hivatott megvédeni, és ezzel párhuzamosan nagymértékben emeli a táska esztétikai értékét is.
  • Ezután történik meg az úgynevezett bigelés, a hajtások vonalainak az alapanyagba nyomása, majd kivágják a a felesleges részeket, ezekkel párhuzamosan elkészülnek a fülek is.
  • Mikor mindez kész, megkezdődik a papírtáska összeragasztása, helyére illesztik a füleket is.

Különleges papírtáskák a nagyvilágban

A speciális papírtáskák egy része a nem szokványos méreteiről ismerhető fel, más részük a külső kialakítás még egyedibbé tételéről.

A méretek tekintetben az a döntő, hogy milyen ajándék kerül majd a papírtáskába, és ennek megfelelően kerül legyártásra, ha géppel nem megoldhat, akkor akár tisztán kézi munkával. Tehát a különleges méretekre a bele kerülő ajándék nem szokványos méretei miatt van szükség.

A még speciálisabb külső szépség elérését többféle módon is el lehet készíteni, de a legegyedibb papírtáskák minden bizonnyal a teljesen egyedi kézi festéssel díszített papírtáskák. Leginkább szintén egyedi ajándékok csomagolására használják ezeket, ha a festés csupán egy példányszámban történik, és neves festő alkotása, az értéke rendkívül magas lehet.