Csomagolóanyagok

MILYEN KARÁCSONYI DÍSZCSOMAGOLÓ ANYAGOT VÁLASSZUNK?

A karácsony közeledtével szinte mindenki az ajándékozás lázában ég, sorra járjuk a boltokat, mivel is lepjük meg szeretteinket. Azonban nem elég csak az ajándékokat beszereznünk, gondolni kell a megfelelő csomagolásra is. Szerencsére számtalan alkalomhoz illő csomagolóanyag közül választhatunk, zacskók, tasakok, dobozok és csomagolópapírok állnak rendelkezésre. A személyes jelleget is is érdemes belevinni a csomagolás kialakításába, a díszítés, a forma és a stílus megfelelő elegye lehet erre a megoldás.

 

Karácsonyi csomagoló anyag kiválasztása

Első lépés mindig a csomagolás jellegének megtalálása legyen, ezután következhet a díszítéshez szükséges szalagok, zsinórok és egyéb extrák hozzáadása. Sokan odáig mennek a csomagolás mind szebbé alakításában, hogy nem ritkán a drágábbra sikeredik a végeredmény, mint maga az ajándék. Természetesen senkit sem akarunk lebeszélni a saját ízlése szerinti drága csomagolásokról, de ha lehet, ne esünk ebbe a túlzásba. Mielőtt a csomagoló anyagokat és díszítéseket megvásárolnánk, nézzünk szét otthon, valószínűleg nem kevés megmaradt gyönyörű csomagolót fogunk találni, amelyek még mindig tökéletesen felhasználhatóak.

Környezet barát

Új csomagolóanyag vásárlásakor viszont törekedhetünk arra, hogy mindinkább környezetbarát csomagolóanyagok közül válasszunk. Például a legegyszerűbb barna papírzacskó vagy barna csomagolópapír is ízlésesen tálalható bizonyos technikák és díszítések alkalmazásával. A papírtáskák is nagyon jól felhasználhatóak számtalan karácsonyi ajándék burkolására, az alap fehér vagy barna színen kívül több színben is megvásárolhatóak, akár nyomtatott változatban is.

Ettől egy lépéssel elegánsabb kivitelt képvisel a sodrottfüles papírtáska, ennél is fellelhető az egyszerű barna és fehér szín, de több nyomtatott változat elégítheti ki a más színek iránt érdeklődőket, A zsinórfüles papírtáskák pedig már egyértelműen az exkluzív kivitelt képviselik, a drágább ajándékok, italok méltó csomagolása, a natúr barna és fehér színtől a nyomtatott színekig és a rendkívül igényes fóliázott változatokig számtalan méretben elérhetőek.

A díszítés megtervezésében is számtalan termék és technika áll rendelkezésünkre, választhatjuk a sokak által kedvelt natúr stílust, átköthetjük az egyszerű papír csomagolót egy rafiával, és bármilyen olcsó és természetes anyagú karácsonyi jelképpel díszíthetjük azt. Erre alkalmas a narancshéj, csillagánizs vagy kartonból kivágott zöld fenyők és sárga gyertyák. Nyomdázhatunk rá, vagy matricázhatjuk is, attól függően mennyi időt tudunk rá szánni, vagy mennyire kreatívak vagyunk. De soha ne essünk kétségbe, a csomagolásunk minden bizonnyal közvetíti majd a törődést, nem gond, ha nem művészi színvonalon, mert nem is ez a lényeg.