Reklámtáska

A PAPÍRTÁSKA TÍZ SZOKATLAN FELHASZNÁLÁSI MÓDJA

Papírtáska

Mindannyian tudjuk, hogy milyen hasznos lehet, ha otthon vagy az irodában megtartjuk az újrahasznosítható papírtáskák készletét, hiszen ezek nagyon sok hasznos célt szolgálhatnak.

A papírtáskák ugyanakkor néhány szokatlan helyzetben is kisegíthetnek bennünket, amelyek során feltételezni sem mernénk, hogy hasznunkra válhatnak, és mégis.

Összeállítottuk ezeknek a helyzeteknek a rövid listáját, a továbbiakban nézzünk néhányat a mi kedvenceinkből – melyik a te kedvenced közülük?

 

1. Vasalás

Ha a vasalódeszkánk borítója kopottá válik, és nincs elegendő időnk vagy pénzünk, hogy kicseréljük, akkor átmeneti megoldásként helyezzünk egy benedvesített papírtáskát a vasalódeszka tetejére – ez lehetővé teszi, hogy legalább egy pár inget kivasalhassunk.

2. Gyümölcsérlelés

Sok gyümölcsfajta, mint például az őszibarack és a szilva, gyorsabban megérik, ha papírtáskába helyezzük. Az érett gyümölcs egy etilén nevezetű természetes gázt bocsát ki magából, amelyet a papírtáska elzár, felgyorsítva ezáltal az érési folyamatot, miközben továbbra is lehetővé teszi a szellőzést.

3. Tisztítórongy

Feltöröltük a padlót, ami ragyogóan tiszta, de hogyan távolítjuk el a port a felmosórongyról? Próbáljuk jól belegyömöszölni a felmosórongy fejét a papírtáskába, és rázzuk meg erőteljesen. Hagyjuk egy pár másodpercig a felmosórongyot a papírtáskában, hogy a por leülepedhessen, majd távolítsuk el a papírtáskát, és dobjuk a szemétbe. Nem egy tökéletes módszer, de meglehetősen hatásos.

4. Komposzt

A földigiliszták jót tesznek a komposztnak, és kevés olyan dolog vonzza őket jobban a halmunkhoz, mint néhány szakadt papírtáska. Az egyetlen dolog, amelyet jobban kedvelnek, a karton.

5. Hóeltakarítás az autóról

Amikor hóelőrejelzésről értesülünk, helyezzünk néhány papírtáskát az autónk szélvédőjére, becsomagolva az ablaktörlőket, illetve a visszapillantó tükröket is. Amikor eláll a havazás, egyszerűen húzzuk le a papírt, és gyönyörködjünk a teljes mértékben tiszta üvegben, hogy a szomszédokat megegye a sárga irigység!

6. Ejtőernyők

Egy kis ’készítsd magad’ tevékenység ollóval és szögekkel felszerelve lehetővé teszi, hogy a gyerekeink számára egy kitűnő játékot készíthessünk: mini ejtőernyőket papírtáskákból. Tökéletes hobbi egy esős napon.

7. Festés

Néhány papírtáska felmorzsolása és festékbe mártása érdekes hatást kelthet, amikor ihletet keresünk – akár a vásznon akár a falon jól mutathat.

8. Gyomelhárítás

Mielőtt elhelyezzük a talajtakarót, melléklépésként tegyünk egy papír réteget a talajra, hogy megakadályozzuk a gyomok szerteágazását.

9. Bábjáték

Egy másik szórakoztató ötlet, ha esik az eső, hogy készítsünk kézi bábokat a papírtáskákból. Kerítsünk egy nagy kartondobozt, és könnyedén előállíthatunk egy színpadot is.

10. A csuklás elállítása

A papírtáska használatának módszerei közül a mi első számú kedvencünk a csuklás abbahagyása. Fújjunk bele a táskába és közben nyomogassuk a széleit, hogy bent tartsuk a levegőt. Ezután osonjunk a csuklás-szenvedő háta mögé, aztán Bú, ijesszük jól meg. És máris megoldottuk a problémát. Remélhetőleg…

Van még ötlete, mire lehetne még felhasználni a papírtáskákat?